Breda versnelt bouw van 300 sociale en 400 middeldure woningen

De gemeente Breda gaat, in samenwerking met de woningbouwcorporaties, versneld de bouw van sociale en middeldure woningen mogelijk maken. Er komt 2,1 miljoen euro beschikbaar voor diverse projecten met in totaal circa 300 sociale huurwoningen. En de gemeente trekt 6,6 miljoen euro uit voor het (versneld) bouwen van ruim 400 middeldure woningen in 5 projecten (Bouverijen, Woonakker, Klavers-Jansen, Moleneind en Bavel-West).De gemeenteraad van Breda stelde in november 2019 het bestedingsplan ‘Impuls voor de woonagenda’ vast voor het realiseren van de woningbouwambities in het bestuursakkoord ‘Lef en Liefde 2018-2022’. Sindsdien is samen met de Bredase woningcorporaties gezocht naar de meest effectieve aanpak.

Druk op woningmarkt

“Breda is en blijft een hele populaire stad om te wonen. De druk op de lokale woningmarkt is dan ook enorm”, aldus wethouder Daan Quaars. “We zetten alle zeilen bij om de bouw van de juiste woning op de juiste plaats op gang te houden. Daarom ben ik blij dat we zowel in de sociale als in de middeldure sector kunnen versnellen. Zodat uiteindelijk iedereen kan wonen in een huis die hij of zij kan betalen.”

Sociale huurwoningen

Voor de projecten Blossem, de voormalige Harley-locatie, Lange Stallen, de Mandt en Klavers-Jansen wordt nu 1,7 miljoen euro gereserveerd voor de bouw van circa 250 sociale huurwoningen. Daarnaast zijn vijf projecten in beeld waarvoor het plan nog nader wordt uitgewerkt.

Middeldure woningen

De 6,6 miljoen euro om meer middeldure woningen te kunnen bouwen komen terecht bij projecten waarvan de gemeente Breda grondeigenaar is en marktpartijen de woningen bouwen. Het beschikbare geld wordt dit jaar en volgend jaar verdeeld over de vijf projecten. De gemeente monitort halfjaarlijks op efficiency en voldoende voortgang.

Klik hier voor het originele artikel. Bron: BredaVandaag.

Terug