Projecten

Kastanjeweg-Oost Uden
Kastanjeweg-Oost Uden

Lijn Ontwikkeling B.V. treedt namens de gemeente Uden en provincie Noord-Brabant op als gebiedsmanager voor de ontwikkeling van het gebied Kastanjeweg-Oost in Uden. Binnen deze opdracht worden de belangen van alle stakeholders met elkaar afgewogen en mogelijke ontwikkelscenario's opgesteld.

Gebiedsstudie Professor Gimbrèrelaan Tilburg
Gebiedsstudie Professor Gimbrèrelaan Tilburg

Lijn Ontwikkeling BV adviseert Fontys over de ontwikkelpotentie van de huidige locatie van Fontys Hogeschool Journalistiek aan de Professor Grimbrèrelaan in Tilburg.

Gebiedsontwikkeling Binderendreef + Stationsstraat-Haspelweg Deurne
Gebiedsontwikkeling Binderendreef + Stationsstraat-Haspelweg Deurne

In opdracht van Bergopwaarts verzorgt Lijn Ontwikkeling het contract- en projectmanagement voor de gebiedsontwikkeling rondom de Binderendreef en Stationsstraat-Haspelweg in Deurne.

WikiHouse als klaslokaal
WikiHouse als klaslokaal

Samen met Baanderherencollege VMBO / PRO onderzoekt Lijn Ontwikkeling de mogelijkheid van een WikiHouse als klaslokaal. WikiHouse is de revolutie in de zelfbouw, een wereldwijd open source concept. Maak een nieuw ontwerp of bouw een bestaand ontwerp, een kwestie van downloaden, uitfrezen en het bouwpakket in elkaar zetten. Met WikiHouse bespaar je tot ca. 25% op de bouwkosten door zelf te bouwen. Dat gaan we samen met de leerlingen doen!

klik hier voor meer informatie

VILLA PHAF – een monument met kansen voor Boxtel.
VILLA PHAF – een monument met kansen voor Boxtel.

De monumentale Villa Phaf (1911) aan de Rechterstraat in hartje Boxtel is door de gemeente verkocht aan FLS Vastgoed. Namens FLS Vastgoed ontwikkeld Lijn Ontwikkeling dit monumentale pand. Het karakteristieke pand ligt op een mooie en strategische plek in het centrum van Boxtel en geeft volop mogelijkheden. Met de haalbaarheidsstudie tot herontwikkeling wordt de gemeentelijke visie 'Boxtel binnen de bruggen' meegenomen.

Pivot Park Oss
Pivot Park Oss

Lijn Ontwikkeling BV is, in samenwerking met VKZ BV, gestart met de begeleiding van het proces voor tijdelijke kantoorhuisvesting op het Pivot Park in Oss.
Pivot Park is een van de snelst groeiende campussen van Nederland, in een van de meest wetenschappelijke steden van het land. Met een bewezen staat van dienst om op voort te bouwen, gaat de campus nu voorwaarts met de volgende groeifase. De sleutel hiervoor is uitbreiding. #innovation #pharmacie

https://www.pivotpark.com/

afgerond

Klimaatadaptatie in Noord-Brabant
Klimaatadaptatie in Noord-Brabant

Samen met Esplanada Advies stelt Lijn Ontwikkeling een plan van aanpak op voor de provincie Noord-Brabant.

Doel van de voorliggende aanpak is om in Brabant een versnelling aan te brengen in de stedelijke klimaatadaptatie, vanuit een intensivering van de samenwerking tussen gemeenten, ontwikkelaars en corporaties. Daarmee kan opschaling plaats vinden tot een Brabant brede aanpak eind 2021.

https://www.klimaatadaptatiebr...

afgerond

Gebiedsstudie Kenniskwartier Tilburg
Gebiedsstudie Kenniskwartier Tilburg

Voor onze opdrachtgever ontwikkelen we samen met 2 andere ontwikkelaars een gebiedsvisie voor een potentiële herontwikkelingslocatie. #kenniskwartier #ovknooppunt

afgerond

Herontwikkeling Leonardusbuurt Helmond
Herontwikkeling Leonardusbuurt Helmond

Namens woningcorporaties Volksbelang en Bergopwaarts verzorgt Lijn Ontwikkeling het procesmanagement voor de herontwikkeling en herstructurering van de wijk Leonardusbuurt door het begeleiden van het opstellen van het stedenbouwkundig plan, samenwerkingsovereenkomst en anterieure overeenkomst. Het gehele project heeft een verwachte doorlooptijd van 2020 tot 2028.

afgerond

Floriade Expo 2022 Almere
Floriade Expo 2022 Almere

In Almere vindt in 2022 de Floriade Wereld Expo plaats. Hier presenteert de Nederlandse tuinbouw in de vorm van een 'living lab' innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Lijn Ontwikkeling verzorgt als projectmanager de ontwikkeling van een deel van het vastgoed op de expo op basis van de thema's biobased en circulariteit. Na afloop van de Floriade Expo 2022 wordt de locatie omgebouwd tot de duurzame woonwijk 'Hortus'.

afgerond

Orthen-Links ‘s-Hertogenbosch
Orthen-Links ‘s-Hertogenbosch

Aan de noordkant van de Bossche binnenstad, ten westen van de Orthenseweg, ligt Orthen-Links. Deze wijk is klaar voor een nieuwe start door herstructurering met de sloop van circa 230 woningen en de realisatie van 168 woningen en 50 appartementen. De eerste woningen van deze gebiedsontwikkeling zijn in 2014 gesloopt. De laatste woningen worden in 2021 opgeleverd. Lijn Ontwikkeling adviseert en ondersteunt BrabantWonen op het gebied van de grondexploitatie en op het gebied van de invulling van de anterieure overeenkomst.

Kerkweide Liempde
Kerkweide Liempde

De locatie Kerkweide in Liempde is in 2015 door de gemeente Boxtel aangewezen als potentiële ontwikkellocatie. Lijn Ontwikkeling ontwikkelt als gedelegeerd projectontwikkelaar circa 30 grondgebonden woningen.

Het eerste gebouw 'Het Nieuwe Dorp' Arnhem
Het eerste gebouw 'Het Nieuwe Dorp' Arnhem

Het 1e gebouw van Het Nieuwe Dorp. Het Dorp in Arnhem is landelijk bekend door de televisieactie van Mies Bouwman in de jaren 60. Nu, inmiddels ruim vijftig jaar na de bouw van Het Dorp, vragen de veranderingen in de zorg om vernieuwing van Het Dorp. De vernieuwing van Het Dorp wordt stapje voor stapje aangepakt. De eerste fase, de bouw van zesendertig nieuwe zorgappartementen, is in 2020 opgeleverd. In de jaren daarna wordt de rest van Het Dorp vernieuwd. Lijn Ontwikkeling verzorgt het projectmanagement namens Siza.

afgerond

Centrumplan Doorwerth
Centrumplan Doorwerth

Doorwerth mist al jaren een echt dorpshart. Er is sprake van een dorpskern zonder echte ontmoetingsplek. Ook is de openbare ruimte en het aanwezige vastgoed in het centrum gedateerd. Dit grote gemis aan kwaliteit was de aanleiding voor meerdere inwoners van Doorwerth om de handen ineen te slaan en te gaan werken aan hun centrumplan door het opzetten van een kerngroep. De kerngroep is met hulp van LOS stadomland de uitgangspunten gaan vertalen naar een echt ruimtelijk plan. Lijn Ontwikkeling heeft LOS stadomland geadviseerd op het gebied van de grond- en opstalexploitatie.

afgerond

Dommelhof Boxtel
Dommelhof Boxtel

Aan de Dommel en nabij het centrum van Boxtel verzorgt Lijn Ontwikkeling het projectmanagement van een inbreidingslocatie gericht op seniorenhuisvesting.

afgerond