Lijn Ontwikkeling onderzoekt mogelijkheden van WikiHouse als klaslokaal

Samen met Baanderherencollege VMBO / PRO onderzoekt Lijn Ontwikkeling de mogelijkheden van een WikiHouse als klaslokaal. WikiHouse is de revolutie in de zelfbouw, een wereldwijd open source concept. Maak een nieuw ontwerp of bouw een bestaand ontwerp, een kwestie van downloaden, uitfrezen en het bouwpakket in elkaar zetten. Met WikiHouse bespaar je tot ca. 25% op de bouwkosten door zelf te bouwen. Dat gaan we samen met de leerlingen doen!

WikiHouse past helemaal in de klimaatdoelstellingen van Nederland. Het casco-materiaal hout heeft zelfs een negatieve CO2 footprint. Door zeer precies digitaal geproduceerde onderdelen is het materiaalgebruik heel efficiënt en waar nodig in het werk nog aanpasbaar. Het is een modulair ontwerp, op maat gemaakt, met een eigen gekozen uitstraling. De indeelbaarheid is zelf te bepalen net als de binnen- en buitenafwerking. Daar gaan we samen met de leerlingen mee aan de slag!

Als over enige tijd het WikiHouse niet meer gebruikt hoeft te worden, dan kan deze volledig worden gedemonteerd door toepassing van droge montagetechnieken. Op en top voorbereid op de toekomst!

Terug