Nog eens 28 woningen in Liempde: plannen Kerkweide-Oost bekend

Bron: Brabants Dagblad 29 januari 2022

LIEMPDE - Goed nieuws voor woningzoekenden in Liempde: na Kerkweide-West beginnen nu ook de contouren voor het woningbouwplan Kerkweide-Oost zichtbaar te worden.

Het beoogde plan voor Kerkweide-Oost, deel twee van een nieuwbouwwijk gelegen tussen de Kerkheiseweg, de Bergstraat en de Boxtelseweg in Liempde, bestaat uit acht huurappartementen, negentien semibungalows en een vrije bouwkavel. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken, tekent de gemeente volgende week een overeenkomst met de ontwikkelaar. Het bestemmingsplan voor deze locatie moet namelijk worden aangepast naar ‘wonen’.

Geen eis sociale huur

Hoeveel van de appartementen sociale huur worden, is niet duidelijk. Eigenlijk eist de gemeente Boxtel bij ieder nieuwbouwplan een bepaald percentage sociale huurwoningen. Door eerder gemaakte afspraken met de initiatiefnemer, Lijn Ontwikkeling, kan die eis hier niet gesteld worden. Wel is de ontwikkelaar verplicht zich ‘in te spannen’ om samen met woningcorporatie JOOST tot vijf sociale huurappartementen te komen.

Geen weg door wijk

Kerkweide-Oost is het tweede deel van het bouwplan Kerkweide. Het stuk grond waar de woningen gebouwd worden, ligt helemaal ingesloten tussen bestaande huizen. Om de nieuwe woningen bereikbaar te maken, moet er een weg komen die zowel door het oostelijke als het westelijk deel van het plan loopt. Over het westelijk deel van het plan (Kerkweide-West), waar elf appartementen en achttien woningen gebouwd moeten worden, loopt nog een zaak bij de Raad van State. Mocht het oostelijke plan eerder afkomen dan het westelijke deel, dan kan de weg nog niet worden aangelegd en moet er in de wijk dus een keerpunt komen voor auto’s.

Note: het betreft een gezamenlijke ontwikkeling van LL Vastgoed en Lijn Ontwikkeling

https://www.bd.nl/meierij/nog-...

Terug