Wikihouse Als Klaslokaal

Vorige week heeft Lijn Ontwikkeling weer een update gekregen van Rob Kouwenberg (Baanderherencollege Boxtel) op de bouwplaats van het ‘Wikihouse Als Klaslokaal’.

Het Baanderherencollege in Boxtel besloot om geen ‘standaard’ noodlokaal te plaatsen, ze laten leerlingen zelf het lokaal bouwen volgens het open-source houtbouw Wikihouse-principe. Uniek in Nederland! Aangesloten bedrijven adviseren en begeleiden leerlingen bij de realisatie, de leerlingen doen al het werk zelf. Het vakmanschap en toewijding straalt er vanaf.

Bij dit project is gekozen voor innovatieve en duurzame alternatieven. Het lokaal wordt compleet damp-open gerealiseerd met behulp van innovatieve folies. De isolatie bestaat uit gemalen spijkerbroeken die door leerlingen zijn opgehaald. De gehele buitengevel, dakbedekking en de kozijnen zijn gemaakt van populierenhout uit bomen die tot voor kort langs de A2 bij Boxtel stonden. Hierbij wordt samengewerkt met Brabantse Populieren Vereniging

Nieuwe details worden ter plekke getest om uiteindelijk gecertificeerd te kunnen worden. Het verduurzamen van het populierenhout gebeurt op een natuurvriendelijke wijze. Buiten staat een proefopstelling om te kijken hoe het hout zich houdt. Ook worden de details middels virtual reality vastgelegd, wat zowel educatieve als presentatie mogelijkheden geeft.

Trots dat wij als Lijn Ontwikkeling B.V. onze kennis en ervaring mogen inbrengen. Geïnteresseerd hoe dit wordt gedaan? Laat het me weten, dan licht ik dat graag toe.

#opensource #wikihouse #educatie #innovatie #duurzaamheid #populierenhout

Terug